Mjölkfri citronsorbetGod och frisk citronsorbet. Perfekt som mjölkfri efterrätt! Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Använd ekologiska citroner och tvätta noga. Pressa citronsaft och riv skal fint. Blanda saft och skal med vatten och socker. Koka upp och låt koka 2-3 minuter till en lag. Låt svalna helt. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i citronsockerlagen. Frys i glassmaskin till en krämig sorbet och lägg sedan i en tät burk i frysen några timmar. Låt ligga i rumstemperatur några minuter innan den skopas upp. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingreceptGrillat är godast!Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället! HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. VetebullarÄppelbullar
Mjukt vetebröd, smörig fyllning och en mild smak av kanel eller vanilj – det är svårt att motstå nybakade bullar. Prova att fylla vetebrödet med äpple nästa gång och du har en smak som riktigt gifter sig med de andra. |
|